Stevige geitenkaaspannenkoek
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HollandsHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    1 ei
    100 g bloem
    2 eetlepels boter
    200 ml volle melk
    250 g cherrytomaten
    1 dunne prei, in ringetjes
    1 teentje knoflook, geperst
    125 g champignons (fijn), in kwarten
    125 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc)
    1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt

Bereidingswijze

Bloem boven kom zeven, mespunt zout toevoegen. Kuiltje in bloem maken, ei erboven breken en helft van melk toevoegen. Met garde vanuit midden tot glad beslag roeren. Rest van melk langzaam toevoegen tot beslag gewenste dikte heeft. Peterselie erdoor roeren. In wok of hapjespan 1 el boter verhitten en prei met champignons en knoflook 5 min. bakken. Vuur laag draaien en tomaatjes toevoegen. Nog 5 min. zachtjes bakken, tot prei gaar is. Groentemengsel op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan 1/2 el boter verhitten. Van helft van beslag pannenkoek bakken. Op warm bord leggen en warmhouden (in aluminiumfolie of oven van 150 °C). Rest van boter smelten en tweede pannenkoek bakken. Groentemengsel over onderste helft van beide pannenkoeken verdelen. Geitenkaas erboven verbrokkelen. Pannenkoeken dubbelvouwen.



Beoordeel het recept:

 (17 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: