Appelplaatkoek met rozijnen, kaneel en amandelschaafsel
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HollandsHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • extra benodigd
    Mixer, deegroller

Bereidingswijze

voorbereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.

bereiden
Doe de bakmix, 150 g margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Haal het deeg uit de beslagkom en rol het deeg uit op een bakplaat tot een lap van ca. 30 bij 40 cm. Verdeel de kaneel en de rozijnen over de uitgerolde deeglap. Meng de appelpartjes met de suiker. Verdeel de appelpartjes over de deeglap en bestrijk de partjes met de jam. Bestrooi het geheel vervolgens met het amandelschaafsel. Bak de appelplaatkoek in de oven ca. 50 minuten totdat de taart goudbruin van kleur is.

oven
Elektrische oven 160 ºC, heteluchtoven 150 ºC, gasoven stand 3.



Beoordeel het recept:

 (22 stemmen)



Bron: Honig

Door: