Zuurkoolschotel van Eugenie
(3.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HollandsHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 25 - Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Snijd de aardappelen in plakjes van 1/2 cm en kook ze 10 minuten in weinig water met zout. Giet ze af. Verhit in een hapjespan 25 gram boter en bak de spekreepjes in 5 minuten krokant. Neem de helft van de spekreepjes uit de pan en houd achter. Schep de zuurkool met de appel en de mosterd door de rest van de spekreepjes. Stoof de zuukool met de deksel op de pan 15 minuten op laag vuur. Smelt intussen in een pan met dikke bodem de rest van de boter. Roer de bloem er in één keer door en bak 1 minuut mee zonder te kleuren. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot een gladde saus. Laat de kaas in de saus smelten en breng op smaak met peper. Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Schenk de kaassaus over de aardappelen, verdeel de overgebleven spekreepjes erover en zet de schaal 20 minuten in het midden van de oven, zodat een knapperig goudbruin korstje ontstaat.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: