Zuurkoolschotel met gehakt en appel
(3.1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • HollandsHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, 1 eetlepel kaneelpoeder en peper naar smaak. Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover. Leg de appelringen erbovenop en bestrooi ze met wat kaneelpoeder. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel 20 minuten in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over 4 borden.



Beoordeel het recept:

 (67 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: