Recepten

Citroen Vanillemascarpone met zomerfruit

- 1 citroen - 1 vanillestokje - 12 lange vingers - 1 bakje bramen (125 g) - 50 g witte basterdsu

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Semifreddo met frambozen

- 4 eetlepels suiker - 250 g Griekse yoghurt - 1 beker slagroom (250 ml) - 1 bakje frambozen (150

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zucotto

- 3 eierdooiers - 100 g poedersuiker - 1 beker slagroom (250 ml) - 3 eetlepels amaretto (slijter)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Roompudding uit Piemonte

- 75 g suiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 eetlepel balsamicoazijn - 2 bekers slagroom (a 250 ml)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Coupe hubert du paperasserie

- 280 gr suiker - 15 eierdooiers - 15 dl volle melk - 1 eetl. witte rum - 2 vanille stokjes - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Roodgekleurd dessertje

- 300 gr aardbeien - 2 opgerolde wafeltjes - 4 bollen aardbeien sorbet - een beetje chocolade sau

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Dronken aardbei met vanilleijs

- slagroom - saus naar keuze - een scheut amaretto - 4 bollen vanille ijs - aardbeien voor afwer

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardbeien Milkshake

- 125 ml melk - 250 ml roomijs 1/4 bak ijs - eventueel suiker naar smaak - 500 gram aardbeien (gr

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Citroenijs

- 225 ml slagroom - 115 g fijne kristalsuiker - dik geraspte schil en sap van 3 onbespoten citroen

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kaneelijs met warme kersen

- halve eetlepel kaneel - 250 ml vanilleroomijs - snufje kruidnagelpoeder - 1 theelepel aardappel

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Romige aardbeienijs

- 12 eieren - 300 ml slagroom - 75 g poedersuiker - 300 ml volle melk - 300 g clotted cream - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Nigella Lawson: Calvados Syllabub

- 300 ml slagroom - sap van 1 citroen - 2 eetlepels Calvados - ½ à ¼ theelepel kaneel - 8 eet

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bosbessen Yoghurtijs

500 gr bosbessen 3 eetlepels citroensap 150 gr suiker 300 ml yoghurt 200 ml slagroom aantal l

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardbeien-Yoghurtijs

- 300 ml yoghurt - 500 g aardbeien - sap van 1 sinaasappel - 100 g witte basterdsuiker - 200 ml

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Avocado Limoen IJs

- 1 scheut limoensap - 2 avocado's - 10 gr basterdsuiker - 2 dl roomijs (vanille)

background Layer 1 background Layer 1

Banaan en sinaasappelijs

- 2 bananen - 250 gram suiker - 1 eiwitbekertje room - 2 deciliter citroensap - 2,5 deciliter si

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Frambozen Bananen Slagroom IJs

- 1 banaan - 1/2 citroen - 200 ml melk - 100 gr suiker - 125 ml slagroom - 2 eidooiers (eigeel)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Gegrilde nectarines

- olie - vanille-ijs - poedersuiker - 4 nectarines

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

IJslollys met verse zomervruchten

100 g appels 100 g banaan 100 g nectarines 100 g aardbeien 1 limoen (sap) 1 eiwit 100 g suiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

IJsmeloenstokjes

- 2 el suiker - 50 ml citroensap - halve honingmeloen - 1 watermeloen (part) - halve cantaloupem

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Ijsbombe

- 1 zakje chocoglazuur - 1 bak roomijs à 1000 ml - 8 afther eight chocolaatjes - 1 bak vanillero

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zomerse bessencompôte

375g aardbeien, in vieren 350g bosbessen 275g bramen 300g frambozen 100g rode bessen 1 eetl sui

Kokosijs

- 250 ml melk - 350 ml extra dikke room - 100 gr geraspte kokosnoot - 1 pakje (425 gr) kokosroom

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Zelfgemaakte ijsjes met zomerfruit

- Limonade of jus d’orange - Fruit naar keuze zoals bosbessen, frambozen, bramen, kersen, en appe

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Champagne sorbet

- 1 eiwit - 2 dl water - 1/2 citroen - muntblaadjes - 4 dl champagne - 200 gr kristalsuiker

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

IJs pizza

- Snufje zout - 110 gram Bloem - 110 gram Suiker - 2 Grote eieren - 2 liter aardbeienijs - 1,5

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Basisrecept vanilleroomrijst

- 40 g suiker - 100 ml koffieroom - 1/2 vanillestokje - 100 g Dessertrijst - ½ literpak volle m

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Yoghurtijscake met mango

- 1 vanillestokje - 200 ml slagroom - 2 passievruchten - 100 g fijne suiker - 500 g Griekse yogh

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

IJs met gegrilde nectarines

- 1 tl venkelzaad - 4 bollen vanille-ijs - 1 tl vloeibare honing - 4 nectarines, in vieren - 2

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Koffie ijs

- 300 ml slagroom - 2 el espresso likeur - 175 g gecondenseerde melk met suiker - 2 el instant e

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Sinterklaas-is-jarig tiramisu

- 50 g suiker - 25 ml brandy - 100 g ricotta - 100 g mascarpone - 200 g pepernoten - 100 ml van

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Chocobombe

- 100 g sukade - 1/2 krentenbrood - 125 ml cream sherry - 2-3 el frambozenjam - 1 liter vaniller

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Speculaas tiramisu zonder ei

- 1 eet cacao - 250 ml salgroom - 250 gr mascarpone - 50 gr witte suiker - 1 zakje vanillesuike

Citroenijs met munt

- 4 takjes munt - 4 volle eetlepels citroenijs - 4 cigarettes Russe of ander opgerold koekje

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Griekse yoghurt met ananas en mango

- 1 Rijpe mango - 2 el Pecannoten - 500 ml Griekse yoghurt - 4 blaad(jes) Verse munt - 6 plak(ke

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Toetje met aardbeien

- 3 eetlepels water - 2 eetlepels suiker - 3 doosjes aardbeien - 8 plakjes bladerdeeg (uit de die

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Kwark met lemon curd en schuimpjes

- Kwark - Lemon curd - Schuimpjes

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Mango kokos ijsjes

- 2 rijpe mango’s - 2 el agavesiroop - 1 tl vanille extract - 1 blik kokosmelk (400 ml)

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bosbessen-gember pudding

- handje rozijnen - 3 eetlepels water - 1 eetlepel rijststroop - 1 kleine avocado, vruchtvlees -

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Waterijs

- IJslollyvormpjes, 10 stuks - 200 gram basterdsuiker (optioneel) - 800 ml puur vruchtensap, bijvo

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bevroren meloen met munt

- 500 g ijsblokjes - 2 limoenen, uitgeperst - 3 el rietsuiker (zak 500 g) - 1 stuk watermeloen,

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardbeien-yoghurt ijsjes

- yoghurt - 250 gram aardbeien

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Aardbeiengranita

- 2 eetl water - 200 gr ijsblokjes - 2 eetl poedersuiker - Doosje a 200 gr bevroren aardbeien (of

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Bosvruchten toetjes

- 8 galette wafeltjes - Spuitbus slagroom - Verse bosvruchten - 4 bollen bosvruchtenijs

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Cava-sabayon met aardbeien

- 6 eidooiers - ½ bosje munt - 500 ml vanille-ijs - 500 g aardbeien - 6 eierdopjes cava - 1 ei

background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1 background Layer 1

Milkshake

250 gram aardbeien 150 gram suiker 250 gram bananen gesneden Een theelepel Miker