Ijsbombe
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 16Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1.Bekleed de kom met huishoudfolie.

2.Neem het aardbeienijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden. Hak de after eight chocolaatjes in stukjes. Spatel de chocolade door het ijs. Bestrijk de wand van de kom met het ijs en zet de kom in de diepvries.

3.Neem het roomijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden. Hak de schuimkoekjes in stukjes en spatel ze door het roomijs. Neem de kom met aardbeienijs uit de vriezer en strijk het schuimpjesijs over de eerste ijslaag uit.

4.Zet de kom terug in de vriezer en neem het appeltaart of bitterkoekjesijs uit de vriezer en laat het iets zacht worden. Vul de kom met het appeltaartijs en strijk het glad. Dek de bombe af met huishoudfolie en laat het ijs in ± 3 uur bevriezen.

5.Neem 15 min. voor het serveren de kom uit de vriezer. Houd de schaal enkele tellen in een bak met heet water. Keer de bombe op een mooie schaal.

6.Smelt de chocolade volgens de aanwijzigen op het zakje en verdeel deze over de bevroren bombe. Garneer de bombe met het fruit en snijd deze in punten.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: C1000

Door: