Coupe hubert du paperasserie
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 14Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Zet 14 ijs-coupes in de vriezer. We maken eerst het chocolade-ijs: Houd 1 ½ kopje melk apart. Breng de rest van de melk met de poedersuiker aan de kook. Klop de eierdooiers en de automaten suiker in de kitchen-aid tot de massa wit is. Giet er nu, met een dun straaltje, de hete melk bij, terwijl u goed klopt. Zet dan de beslagkom ’au bain marie’ en roer met een houten lepel tot de massa gaat binden en mooi aan de lepel blijft hangen. De massa mag beslist niet koken ! Los het chocoladepoeder in de apart gezette melk op en voeg die aan de Engelse saus (= creme anglaise) toe. Laat de massa, onder af en toe roeren (om velvorming te voorkomen) afkoelen. Giet de massa dan in de sorbetiere en draai er een mooi ijs van. Doe dit over in een schaal en zet die, met folie afgedekt, in de vriezer. Maak de sorbetiere zorgvuldig schoon !

2. Breng de melk met de suiker en de in de lengte opengesneden vanillestokjes aan de kook. Neem de pan dan van het vuur, leg een passend deksel erop en laat het geheel 10 minuten trekken. Haal de vanillestokjes uit de melk. Klop de eierdooiers en de automaten suiker in de kitchen-aid tot de massa wit is. Giet er nu, met een dun straaltje, de hete vanille-melk bij, terwijl u goed klopt. Zet dan de beslagkom ’au bain marie’ en roer met een houten lepel tot de massa gaat binden en mooi aan de lepel blijft hangen. Laat de massa, onder af en toe roeren (om velvorming te voorkomen) afkoelen en zet ze tot gebruik in de koeling
Breng het mineraal water met de suiker al roerend aan de kook tot de suiker geheel opgelost is. Laat de siroop afkoelen. Schil de bananen en maak er in de cutter een mooie puree van. Doe er dan gelijk het citroensap bij om verkleuring te voorkomen. Voeg nu ook het suikersiroop, mineraalwater en de witte rum bij de puree. Doe de massa in de sorbetiere en draai er tegen het uitserveren een mooi sorbet-ijs van.

3. Haal 10 minuten voor het uitserveren het chocolade-ijs uit de vriezer. Doe in elke ijskoude coupe een bolletje chocolade-ijs, een bolletje sorbet-ijs uit de sorbetiere en ca ½ dl vanille-saus. Garneer het met een chocolade (palm)blaadje.Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Kookjij

Door: ReceptenVandaag