Citroenijs
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Kook de geraspte citroenschil, 225 ml water en de suiker 2 minuten in een pan. Neem de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Schenk de siroop door een zeef in een kom en snijd de schil heel fijn. Laat de siroop volledig afkoelen.
2. Voeg de schil, het citroensap en de slagroom toe aan de siroop.
3. Schenk het mengsel in een ijsmachine en laat het volgens de gebruiksaanwijzing bevriezen of doe het in een ondiepe diepvriesdoos.
4. Laat het citroenijs onafgedekt in 1-2 uur bevriezen, tot het halfzacht is.
5. Doe het mengsel over in een kom en breek met een vork alle ijskristallen kapot.
6. Doe het ijs terug in de diepvries en breek de ijskristallen gedurende 2 uur elke 30 minuten. Laat het ijs in de diepvries stevig worden. Bewaar het ijs in een afgesloten doos.
7. Zet het ijs 45 minuten voor het serveren in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Okoko recepten

Door: