Romige aardbeienijs
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Giet de slagroom en de melk in een pan.
2. Breng tegen het kookpunt aan. Neem de pan dan van het vuur en zet hem weg.
3. Klop in een grote kom de eierdooiers met de fijne tafelsuiker tot een luchtig, lichtgeel mengsel.
4. Giet de melk en room al roerend bij dit dooier-suikermengsel.
5. Giet het custardmengsel in een zware pan of au bain-mariepan. Laat al roerend koken op een laag vuur tot het mengsel aan de achterkant van de lepel blijft hangen. (Laat het mengsel onder geen beding aan de kook komen omdat het dan zal schiften.) Giet door een fijne zeef in een grote kom en laat afkoelen.
6. Doe de aardbeien in een blender met de poedersuiker, het citroensap en 150 ml water. Draai tot een glad mengsel en giet dat door een zeef. Spatel het aardbeienmengsel door het afgekoelde custardmengsel.
7. Giet alles in een ijsmachine en laat draaien.
8. Voeg zodra het mengsel samenkomt de clotted cream toe. Laat verder draaien tot het mengsel glad wordt.
9. Zet in de diepvries tot het stevig is. Je kunt het aardbeien-custardmengsel ook in een diepvriesbak doen en die 1 tot 2 uur in de diepvries zetten tot het mengsel stevig wordt langs de rand.
10. Schep het in een kom en roer het glad met een vork of draai het kort in een keukenmachine. Zet nog 2 tot 3 uur terug in de diepvries tot het mengsel stevig is. Dek het dan af met een deksel.
11. Neem het ijs uit de diepvries. Doe het met de clotted cream in een keukenmachine en draai glad.
12. Zet in de diepvries tot het ijs stevig is.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Okoko recepten

Door: