IJs pizza
Ster Ster Ster Ster Ster (4.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bekleed pizza ovenschaal met het aluminiumfolie en vet het licht in met de boter.

2. Smelt al roerend de boter en de grof gehakte chocola in het steelpannetje tot deze zacht wordt. Laat het vervolgens afkoelen.

3. Mix in de beslagkom de suiker en de eieren op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten, Voeg daarna al mixed op een lagere snelheid de gesmolten chocolade boter de de vanille essence toe. Roer daarna met de pollepel de gehakte pecannoten er doorheen.

4. Meng in de andere kom de bloem, het bakpoeder en het snufje zout en voeg dit toe aan het chocolade mengels, blijven roeren tot het geheel goed gemengd is. Laat het deeg nu ongeveer 3 minuten staan.

5. Schraap het deeg uit de beslagkom en leg het in het midden van het ingevette folie, maak het daarna met de eetlepel plat naar de buitenkanten toe.

6. Zet de schaal 10 minuten in de koelkast en verwarm de oven voor op 180º C.

7. Bak de bodem in ongeveer 13 minuten gaar en goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven. laat de bodem in de schaal buiten de oven afkoelen,zodra de bodem goed afgekoeld is kun je deze voorzichtig van het folie afhalen en op het pizzabord leggen.

8. Zet het bord met de bodem in de koelkast en laat deze daar onegveer 30 minuten verder in afkoelen. Haal ondertussen het aardbeienijs uit de vriezer en laat dit zacht worden.

9. Na 30 minuten kun je de bodem uit de koelkast halen en voorzien van een dikke gelijke laag zacht geworden aardbeienijs. Versier het ijs met de snoepjes. Je kunt de pizza nu serveren of in de vriezer zetten om later te serveren.

10. Spuit de slagroom op de pizza zodra je deze gaat serveren, bijvoorbeeld in pizzapunt-lijnenBeoordeel het recept:

 (3 stemmen)Bron: Mama bende

Door: ReceptenVandaag