Basisrecept vanilleroomrijst
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 5Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schenk de melk in een (steel)pan.
2. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje over de lengte open, leg het in de melk en verwarm de melk op de laagste pit 10 min.
3. Neem het vanillestokje eruit.
4. Roer de koffieroom bij de vanillemelk, voeg de Lassie Dessertrijst en de suiker toe, breng het al roerend aan de kook en kook de rijst zachtjes 12 min. zonder deksel op de pan.
5. Roer regelmatig, ook over de bodem van de pan.
6. Laat de roomrijst afkoelen en schep regelmatig om.
7. Proef op smaak en voeg eventueel nog wat suiker toe.
8. Schep de vanilleroomrijst in dessertglazen en serveer het naturel of met kleingesneden vers fruit of fruitsalade van het seizoen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Lassie

Door: