Chocobombe
Ster Ster Ster Ster Ster (5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 25 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Laat het roomijs buiten de vriezer zacht worden. Bekleed een grote kom (inhoud 2 liter) met 3 lagen vershoudfolie. Snijd met een broodmes 4 plakken brood van 2 cm dik. Snijd de plakken in tweeen. Bekleed de bodem en zijkanten van de kom met 6 plakken krentenbrood. Duw ze, waar het brood overlapt, een beetje aan. Druppel 3/4 van de vin santo over het brood in de kom en bestrijk het met de jam.
2. Doe de helft van het roomijs in de kom en spreid het uit met de achterkant van een lepel. Strooi de pistachenootjes, kersen en sukade over het ijs in de kom. Bedek met een laag mandarijnenplakjes. Schep de rest van het roomijs in de kom en spreid uit. Bedek met de overige plakken krentenbrood en besprenkel met de rest van de vin santo. Bedek de kom met een strakke laag vershoudfolie. Zet een bord op de folie om de boel aan te drukken, en zet ten minste 1 nacht in de vriezer.
3. Plaats, vlak voordat u de chocobombe wilt serveren, een hittebestendige kom boven een pan met een klein laagje kokend water. Doe de chocolade in de kom, draai het vuur laag en laat de chocolade smelten. Pak ondertussen uw geweldige chocobombe uit en stort op een mooi bord.
4. Rasp de oranje schil van 1 mandarijn en voeg dit toe aan de gesmolten chocolade. Giet de warme chocolade over de bombe zodat hij royaal naar beneden druipt.Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)Bron: albert heijn

Door: ReceptenVandaag