Toetje met aardbeien
Ster Ster Ster Ster (4.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

  • Voor de pudding:

Bereidingswijze

1. Het bladerdeeg ontdooien, en de plakjes niet van elkaar halen. Rol met de deegroller de plakjes uit tot een egale plak. Prik verdeeld over het gehele deeg wat gaatjes met een vork.
2. Leg het bladerdeeg op een licht ingevette bakplaat, en laat het 15 minuten in de oven bakken. De oventemperatuur is 200 graden C. Haal het na de 15 minuten uit de oven, en snijdt de plak in twee gelijke helften.
3. Verwarm in een steelpannetje de 3 eetlepels water met de 2 eetlepels suiker. Kook het op, en gelijk van het vuur nemen. Bestrijk met een kwastje de bladerdeeg helften met het warme suikerwater.
4. Zet de plaat nog een kleine 5 minuten terug in de oven. Haal daarna de plaat er uit en laat het bladerdeeg afkoelen.
5. Nu de pudding maken als volgt: In een kom suiker, 2 theelepels vanillesuiker en 3 eierdooiers mengen. Kan met de mixer of een garde. Doe er de custardpoeder bij, en als laatste de melk.
6. Klop alles goed door elkaar, en doe het mengsel in een pan. Kook de pudding op onder voortdurend roeren. Als het dik is geworden, direkt van het vuur nemen en af laten koelen.
7. Klop de slagroom met de resterende 2 theelepels vanillesuiker, niet helemaal stijf kloppen. Meng de slag room door de afgekoelde pudding.
8. De aarbeien wassen en de kruintjes er af halen. Snijdt ze in plakjes. Bewaar een paar hele aardbeien met kruin en al voor de garnering.
9. Plaats een helft van het bladerdeeg op een vierkante schaal. Neem de helft van de pudding en verdeel deze over het deeg.
10. Leg hier bovenop de helft van de gesneden aardbeien. Plaats nu de andere helft van bladerdeeg er op en breng de resterende pudding op het bladerdeeg aan. Tot slot de laatste aardbeienplakjes er boven op.Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)Bron: Vegetarische recept

Door: ReceptenVandaag