Ayam bumbu Bali
(3.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de boemboe:

Bereidingswijze

Voorbereiding :
1. Pel de sjalotten en de teentjes knoflook en snijd ze fijn.
2. Maak de lomboks schoon, verwijder eventueel de zaadjes en snijd ze fijn.
3. Pof de kemirienootjes in een droge koekenpan en stamp ze daarna fijn.
4. Wrijf de kip in met zout.
5. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe tot een dunne pasta.

Bereiding :
1. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de kip aan alle kanten bruin.
2. Haal de kip uit de wok/wadjan en bak hierin de boemboe.
3. Voeg daarna de gula jawa, de limoensap, wat zout naar smaak en de kokosmelk toe.
4. Breng aan de kook en leg dan de kip terug in de pan en laat circa 25 minuten zachtjes sudderen.
5. Het vocht moet voor de helft inkoken.
6. Strooi voor het serveren de bawang goreng er over.



Beoordeel het recept:

 (11 stemmen)



Bron: Selamatmakani

Door: