oosterse sesamkip
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 4 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Voor de marinade: In een bord of kom maïzena met rijstwijn (of droge sherry) mengen. Citroensap, ketjap, chilipepers, gember en knoflook toevoegen. Mengen, de kipreepjes erdoor roeren en een sauslaagje geven. Afdekken en 3-4 uur in de koelkast laten marineren.

2. In een wok of grote koekenpan op een middelhoog vuur het sesamzaad onder constant roeren goudbruin roosteren. De zaadjes uit de pan halen en apart zetten.

3. In dezelfde wok of koekenpan op een laag vuur sesamolie en plantaardige olie verhitten.

4. Kip afgieten, marinade bewaren, en de kip in kleine porties tegelijk roerbakken tot deze bruin is. Met een schuimspaan uit de pan scheppen en apart zetten.

5. Champignons en groene paprika 2-3 minuten in dezelfde wok bakken. Lente-ui toevoegen en 1 minuut verder bakken.

6. Kip aan de pan toevoegen en 2-4 minuten onder constant roeren verder warm laten worden en alle ingrediënten met saus bedekken. Geroosterd sesamzaad erover strooien en direct serveren.



Beoordeel het recept:

 (23 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: