Gegrilde kipspiesjes
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Meng de suiker, zwarte bonensaus, peterselie, lente-ui, sojasaus, hoisinsaus, sherry, sesamolie, plantaardige olie, gember, knoflook en kipkruiden in een kom en giet het geheel in een hersluitbare plastic zak. Voeg de kip toe, knijp overtollige lucht uit de zak, en maak de zak dicht. Laat de kip 1 tot 2 nachten in de koelkast marineren. Draai de zak af en toe om.

2. Verwarm een grill of barbecue voor op middelhoog vuur, en doe een beetje olie op het rooster. Haal de kip uit de marinade en schud overtollige marinade weg. Gooi de rest van de marinade weg. Rijg de kip op de spiesjes.

3. Bak de kipspiesjes op de voorverwarmde grill tot de kip niet langer roze is van binnen en vleessappen helder zijn geworden. Draai de spiesen af en toe (om de 10 minuten) om. Een vleesthermometer ingstoken in het midden van een stuk kip moet minstens 74°C aangeven.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: