1. Maak de kippenlevers schoon en strooi er wat zout over.
2. Bak ze op hoog vuur in de boter. Laat iets afkoelen en snij fijn.
3. Kneed levertjes en port door het gehakt.
4. Bekleed de terrinevorm met plakjes spek, schep het gehakt erin en strijk de bovenkant glad.
5. Zet de vorm afgedekt 24 uur in de koelkast.
6. Verwarm de oven voor op 160 graden.
7. Leg de laurier en tijm op het gehakt.
8. Dek de bovenkant af (met bakpapier of aluminiumfolie).
9. Zet de vorm in een voor de helft met water gevulde braadslede in de oven.
10. Verlaag als het water bijna kookt de oventemperatuur naar 120 graden en laat de terrine 2 uur in het waterbad garen. Controleer af en toe of er water bij moet.
11. Laat de terrine tot lauwwarm afkoelen, leg er iets zwaars op en laat de terrine zo verder afkoelen.
Beoordeel het recept:
Bron: Elle.nl
Door: ReceptenVandaag