Yoghurtkip met geroerbakte spinazie
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Voor de kip en marinade:

  • Voor de spinazie:

Bereidingswijze

1. Roer in een schaal de yoghurt met de currypasta en het citroensap door elkaar.
2. Maak met een scherp mes enkele inkepingen in het vel van de kippenbouten.
3. Schep de kip met de yoghurtmarinade om en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
4. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de kip in een ingevette braadslee en rooster ze in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; keer ze halverwege.
5. Verhit vlak voordat de kip gaar is de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 minuut.
6. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak tot de groente net is geslonken. Meng er de kikkererwten door en verwarm kort mee.
7. Breng op smaak met zout en peper.
8. Serveer de kip met de spinazie. Lekker met naanbrood.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Vriendin

Door: