1. Maak de ui en 1 teentje knoflook schoon en snijd dit klein.
2. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
3. Was de koriander en hak de blaadjes en steeltjes klein.
4. Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven een schaal. Snijd de andere helft in dunne plakken en bewaar dit.
5. Klop 1 dl van de yoghurt door het limoensap en roer er de ui, de knoflook, de helft van de kleingesneden koriander, de gemalen koriander, de komijn en het verkruimelde pepertje door.
6. Snijd de kipfilet in dunne plakken.
7. Schep de kip door de yoghurtmarinade en laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
8. Was de komkommer.
9. Snijd ¼ deel van de komkommer in dunne plakjes.
10. Rasp de rest van de komkommer grof. Laat de geraspte komkommer in een zeef goed uitlekken.
11. Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kom.
12. Voeg de geraspte komkommer en de rest van de yoghurt toe.
13. Maak de raita op smaak met wat kleingesneden koriander, peper en een beetje zout.
14. Laat de barbecue heet worden of warm de grill voor.
15. Rooster de naanbroodjes op de barbecue of onder de grill bruin. Snijd de broodjes open en bak de snijkanten bruin.
16. Schep het kipmengsel met de marinade in een aluminium barbecueschaal. Laat de kip op de barbecue of onder de hete grill in 15 minuten gaar worden. Schep het mengsel een keer om.
17. Beleg de broodjes met plakjes komkommer en verdeel de kip er over. Garneer met de rest van de korianderblaadjes en een plakje limoen.
Beoordeel het recept:
Bron: Gezondheidsnet
Door: ReceptenVandaag