Kip Pasteitje
(2.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    1 eierdooier
    1 lepl. boter
    1theel. peper
    1 kip boullion
    1/2 nootmuskaat
    1 pak bladerdeeg
    2 grote kip bouten
    2 lepl. tomaten puree
    1 lepl. ( van het water waar de kip in heeft gekookt)

Bereidingswijze

Kip boullion:
In een pan met water en de boullion kook je de kip bouten (tot dat ze gaar zijn). Als de kip gaar is, even laten afkoelen en vervolgens fileren in stukjes.

1. Haal de bevroren plakjes los van elkaar en laat ze gedurende 10min. op het tussenlegvelletje ontdooien.Oven voorverwarmen tot 180 graden.
2. Bak ( de gefileerde kip) met boter, tomaten, 1 lepel van het water, 1 lepl. water (kip) en de peper. Bak alles 15min. Daarna doe je op elk vel bladerdeeg de kip (zie foto) en wouw met de 2 puntjes naar elkaar toe en op het laatste, druk je met een vormpje van een hart op de pasteitjes (zie foto). En tenslotte klop je de eierdooieren. Smeer die op het pasteitje. In de oven ongeveer 30min. (tot mooi goud bruin zijn).



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Elsarblog

Door: