Jamie Oliver: in de pan gebraden kip met zoetzure saus
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

* Bestrooi de kip van binnen en van buiten royaal met zout en peper en prop hem vol met een mengsel van peterselie en gember.

* Snijd de paprika's en rode uien in vieren en leg ze in een koude braadpan.

* Doe er de pepertjes, ananas en het gestampte venkelzaad bij.

* Sprenkel er 3 flinke scheuten olijfolie over, strooi er peper en zout op en schud door elkaar tot alles gelijkmatig verdeeld is.

* Leg de kip er bovenop, sprenkel er een beetje olie over en zet hem 90 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De kip is klaar als je de botjes makkelijk uit de poten kunt trekken. Schep als de kip klaar is de braadsappen over de kip.

* Haal de kip met de helft van de groenten en ananas uit de pan, leg ze op een bord en laat ze 5 minuten afkoelen terwijl je de saus maakt.

* Doe de rest van de groenten en de ananas met de suiker en balsamicoazijn in een keukenmachine en breng het mengsel op smaak met zout. Pureer dit alles tot een heerlijke saus - voeg als dat nodig is wat kokend water toe om de saus smeuïger en dunner te maken. Om hem nog gladder te maken kun je de saus zelfs door een grove zeef wrijven, maar ik doe dat niet.

* Breng hem op smaak met peper en zout. Eerlijk gezegd kan ik niets lekkerders verzinnen om bij deze kip te serveren dan wat eenvoudige, roergebakken noedels, of wat gestoomde of gekookte rijst.

* Zet de kip en de groenten gewoon midden op tafel en val aan.



Beoordeel het recept:

 (18 stemmen)



Bron: kookboek Happy Days met the Naked Chef van Jamie Olive

Door:

Over de kok

Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...

Lees Meer

Reacties

  • Loesvogt
    (24-04-2014)

    Vandaag dit recept gemaakt en het was overheerlijk. Ipv pepertjes heb ik gembersambal gebruikt. Ik miste in het recept de overtemperaturen.