Gekookte kip met gremolata van The River Cafe
(2.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

Breng in een grote braadpan water aan de kook. Doe de tijm erbij met de laurierbladeren, peperkorrels, 2 aardappelen en zout naar smaak. Laat het water opnieuw aan de kook komen en doe de kip erin. Temper het vuur tot heel laag en verwarm de kip 25 minuten. Doe de resterende aardappelen erbij met de bleekselderij en worteltjes en laat alles stoven tot de kip en groenten gaar zijn, in ca. 30-40 minuten. Rasp voor de gremolata de schil van de citroen en meng deze met de knoflook en peterselie. Pers de citroen uit. Controleer de smaak van het kippenkookvocht en doe het citroensap erbij. Pureer enkele aardappelen in het vocht. Snijd de kip in acht stukken, verdeel die over grote soepkommen met de groenten en flink wat bouillon. Bestrooi alles met de gremolata.



Beoordeel het recept:

 (12 stemmen)



Bron: kookboek River Cafe Kookboek Easy van Rose Gray & Ruth Rogers

Door: