Kip, ui en aardappels uit de oven
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 2Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Materialen

Bereidingswijze

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. Kippenbouten licht bestrijken met 1 el olie en bestrooien met zout en peper. Aardappels schoonboenen en in grove stukken snijden. Ui en sjalot pellen. Rode ui in partjes snijden, grote sjalotten halveren. In braadslede ui, sjalot en aardappels omscheppen met 2 el olie, knoflook, karwijzaad, zout en peper en rest van olie. Kippenbouten op groenten leggen. Braadslede in midden van oven schuiven. Kip en groenten in ca. 45 min. gaar en bruin roosteren. Groenten af en toe omscheppen, tussentijds eventueel vrijkomend vocht uit braadslede scheppen. Lekker met groene salade.



Beoordeel het recept:

 (100 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: