Thaise kippensoep met galanga (tom kha gai)
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 1Stap
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Meng de bouillon, galanga, het citroengras, de kaffir-limoenblaadjes en gehakte koriander in een grote pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat alles 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de soep 10 minuten staan. Zeef de bouillon en doe hem in een kom. Doe de bouillon in een schone pan. Voeg de kip en beurszwammen toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de kip onafgedekt in 5 minuten gaar sudderen. Roer de kokosmelk, het limoensap, de vissaus en suiker erdoor en laat al roerend warm worden (de soep mag niet koken). Haal van het vuur; roer de korianderblaadjes, chilipepers, reepjes kaffir-limoenblad en plakjes citroengras erdoor. Serveer de kippensoep warm.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: dit kippensoep rec

Door: