Ananasburgers met pikante rijst
Ster Ster Ster Ster Ster (4.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verbrokkel het brood in de kom. Breek daarin het ei en strooi daarover 1/2 theelepel kerrie. Maak het brood fijn met een vork en meng het vlees erdoor.

2. Laat de schijven ananas uitlekken. Vang het vocht op.

3. Meng 2-3 eetlepels ananassiroop door het gehakt tot het smeuig is. Maak het gehakt pikant van smaak met peper, zout en worcestersaus.

4. Vorm van het gehakt 4 platte schijven. Leg die op het bord afgedekt in de koelkast.

5. Laat 35 gram margarine warm worden in de rijstpan. Fruit daarin, onder af en toe omscheppen, de ui en het knoflook goudgeel.

6. Schenk het tomatensap in de pan. Voeg het bouillontablet toe en laat dat in de vloeistof oplossen.

7. Was intussen de rijst in de zeef met veel stromend koud water. (Lees voor het wassen de aanwijzingen op de verpakking. Surinaamse rijst bijvoorbeeld mag niet worden gewassen.) Schud de korrels goed uit en doe ze in de pan. Roer tot de inhoud kookt. Voeg 1 theelepel suiker en 4 eetlepels warm water toe. Sluit de pan en laat de rijst op de getemperde warmtebron gaar worden.

8. Strooi wat kerrie op de schijven ananas. Bestuif ze aan beide zijden met bloem. Verwarm 20 gram margarine in de koekepan. Bak daarin de ananas aan beide zijden mooi van kleur. Houd de ananas warm op een bord of bijvoorbeeld op het omgekeerde deksel van de rijstpan.

9. Laat de rest van de margarine goed warm worden. Bak, zodra het schuim van de margarine is weggetrokken, de hamburgers even aan. Laat ze daarna aan beide zijden mooi van kleur worden in 10-15 minuten.

10. Controleer of de rijst gaar is. Leg dan het deksel enigszins schuin op de pan.

11. Spoel de serveerschaal om met kokend water. Breng de rijst met een vork over in de schaal. Op deze manier blijven de korrels het best intact.

12. Leg de hamburgers op de rijst. Garneer het vlees met de ananas, tomatenketchup en plukjes peterselie.

13. Schenk de rest van de ananassiroop bij de jus in de koekepan. Voeg daaraan wat worcestersaus toe. Schenk de jus in een kommetje of verdeel de vloeistof over de rijst in de schaal.Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)Bron: recepten.co

Door: ReceptenVandaag