Spiesjes met eendenborst
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 15 - Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

Roer de olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en peper naar smaak om tot een marinade. Snijd het vet van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes van 2-3 cm. Schep het vlees om met de marinade en laat de smaken minimaal 1 uur in de koelkast intrekken.

Snijd de bosuitjes in de lengte door. Dep het vlees droog en rijg de blokjes om en om met een halve bosui aan de satéstokjes. Rooster de spiesjes rosé in een grillpan of onder de ovengrill in 2-3 minuten per kant.

Verwarm met de sinaasappelmarmelade met 2 eetlepels water 20 seconden in de magnetron. Roer even om en druppel de marmelade over de spiesjes.



Beoordeel het recept:

 (21 stemmen)



Bron: Allerhande 13 – 2005

Door:

Reacties

  • Mon1111
    (08-12-2011)

    op wat voor stand moet de ovengrill,voor de
    spiesjes met eendeborst.