Gevulde kalkoenrollade
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in olijfolie. Roer er de kervel door, laat even afkoelen en roer er dan ook 150 g hoevekaas en het ei door. Kruid met peper en zout.

2. Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid rondom met peper en zout.

3. Bestrijk een braadschaal met olijfolie en leg er de rollade in. Bestrijk met olijfolie en zet 1 uur in de oven, op 200° C.

4. Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken. Roer er van het vuur af 50 g hoevekaas en de peperbessen door. Kruid met peper en zout.

5. Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in duimdikke plakken en serveer het met de saus.



Beoordeel het recept:

 (33 stemmen)



Bron: Libelle Lekker

Door: ReceptenVandaag