Kalkoen gevuld met paddenstoelen
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 135 - 20 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    50 g boter
    4 el olijfolie
    1 tl gedroogde tijm
    10 tenen knoflook, ongepeld
    2 sneetjes witbrood, in stukjes
    1 bakje paddestoelenmelange (200 g)
    1 pakje gerookt ontbijtspek (150 g)
    1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
    1 kalkoen* (2.5 kg), op kamertemperatuur

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kalkoen. Snijd de paddenstoelen fijn. Pel 4 tenen knoflook, snijd fijn en meng met de paddenstoelen, noten, brood, tijm en 2 el olie. Vul er de holte van de kalkoen mee.

2. Verhit de boter in een steelpan. Laat van het vuur af 5 min. afkoelen. Voeg de rest van de olie toe. Bestrijk de kalkoen met de bakkwast met dit mengsel, bestrooi met peper en bedek de borst met het spek.

3. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de rest van de knoflook eromheen. Zet in het midden van de oven. Bedruip elke 20 min. met een lepel met het bakvet. Braad de kalkoen 135 min.

4. Controleer na 1 1/2 uur regelmatig op gaarheid. Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 min. rusten onder aluminiumfolie voordat u hem aansnijdt.



Beoordeel het recept:

 (33 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: