Gordon Ramsay: geurige groene Thaise curry met rundvlees
Ster Ster Ster Ster (3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    voor de groene currypasta

  • voor de rundercurry

  • Extra benodigd

Bereidingswijze

Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in de keukenmachine. Hak het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes fijn, doe ze ook in de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta; voeg indien nodig 1-2 eetlepels olie toe.

Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn. Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in de vijzel tot een fijn poeder. Doe dit ook in de keukenmachine en voeg de garnalenpasta toe, als u die gebruikt. Meng alles goed en zet de machine een paar keer stop om het mengsel van de zijkanten te schrapen, zodat alles mooi gelijkmatig wordt gemengd.

Maak de curry: snijd het rundvlees in kleine stukjes en zet ze opzij. Snijd ook de aubergines in kleine stukjes en zet ze opzij.

Verhit de olie in een grote pan of wok. Voeg 3-4 eetlepels van de currypasta toe en verhit hem al roerend op middelhoog vuur tot hij geurig is. Doe de kokosmelk erbij en breng alles zachtjes aan de kook. Voeg zodra de olie van de melk gaat scheiden de aubergines, chilipepers, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker toe. Verhit alles 3-4 minuten, tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten. Haal de pan van het vuur.

Schep de curry in voorverwarmde kommen en strooi het basilicum of de koriander erover. Serveer meteen, met kommetjes stomende jasmijnrijst.



Beoordeel het recept:

 (31 stemmen)



Bron: Kookboek Wereldgerechten van Gordon Ramsay

Door: ReceptenVandaag

Over de kok

Gordon Ramsay is een britse chefkok die bekend staat om zijn rol als grofgebekte chef in zijn tv programma's 'Oorlog in de keuken (hells kitchen)' en 'Ramsay's Kitchen Nightmares'. Ramay bezit diverse top restaurants die samen maarliefst 7 Michelin-sterren bezitten, waaronder zijn restaurant uit lon...

Lees Meer