Snij 1 aubergine en de ui in stukken bak dit met de knoflook tot het gaar is. (5 min)
Doe de gebakken aubergine en ui in de blender en hak het samen met de helft van de kaas, geraspte kokos, verse koriander, peper, zout en de eieren tot het een gladde massa is. Snij de andere aubergine in dunne plakken en leg die in ingevette schaaltjes. Giet een laagje saus uit de blender er overheen. En daarover doet u een tweede laag plakjes aubergine. Giet de tweede laag saus uit de blender over de plakjes aubergine enstrooi de andere helft van de geraspte kaas eroverheen.
Zet de schaaltjes een half uur in een voorverwarmde oven van ca. 180 graden.
Bereiding roomsaus:
Breng de witte wijn, de halve avocado, de bouillon en de room aan de kook .Ongeveer 2 min. laten doorkoken. Doe alles vanuit de pan in de blender (let op! Alleen hittebestendig glas mag dit. Anders laten afkoelen en dan glad mixen. Afbinden met maïzena. Serveer de saus bij de mousaka
Â
Beoordeel het recept:
Bron: Blenderworkshop.nl
Door: ReceptenVandaag