Bloemkool met spinazie gratin
Ster Ster Ster (2.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten


  • Bechamelsaus

Bereidingswijze

Verwijder de bladeren en de stronk van de bloemkool en verdeel in roosjes. Zet de bloemkoolroosjes net onder water en kook ze niet te gaar (als je er met een vork gemakkelijk kan in prikken zijn ze klaar). Giet het kookvocht af en laat de bloemkool goed uitlekken.

Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes niet al te gaar. Giet kookvocht af en laat eveneens goed uitlekken.
Verwarm de oven op 220°C.

Maak de bechamelsaus als volgt:
maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié). Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij. Breng de melk met het groentenkruidenblokje en peper net niet aan de kook. Meng de beurre manié met de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).

Schik in een ovenschotel eerst de aardappelen, dan de bloemkoolroosjes en overgiet met de bechamelsaus. Verdeel met een lepel de spinazie over de bloemkool. Verdeel de kaas over de ovenschotel. Bestrooi de kaas met 3 el paneermeel en enkele klontjes boter voor een goudbruin korstje. Zet de schotel 20 min in de oven.

Tip
Gemakkelijk en handig te doseren : diepvriesspinazie in porties.
Verdeel een 20-tal niet ontdooide blokjes over de gratinschotel.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Door: ReceptenVandaag