Gevulde paprika's
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Halveer de rode paprika's door de steel. Laat de steel zitten, verwijder de zaadlijsten met zaden. Leg de paprikahelften strak tegen elkaar in een ovenschaal waarin ze net passen.
3. Snijd het peterseliegroen zeer fijn.
4. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem erbij en roer het glad. Laat het mengsel 1 minuut pruttelen.
5. Voeg er ongeveer 1/3 van de melk bij en blijf roeren, zodat de melk door de bloem wordt opgenomen. Voeg er al roerend weer een deel melk bij, roer de saus glad en breng hem aan de kook. Voeg de rest van de melk toe en kook de saus zachtjes 5 minuten door. 6. Breng de saus op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
7. Meng de Hüttenkäse met de geraspte kaas en vul hiermee de paprikahelften. Schenk ze daarna vol met de saus en schenk de rest van de saus er omheen.
8. Zet de schaal middenin de oven en laat de paprika's in 30 minuten gaar worden, zodat de saus mooi goudbruin kleurt.
9. Bestrooi de schotel met peterselie.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Janlinders

Door:

Reacties

  • Emilyterkeursv
    (02-05-2013)

    waar kun je huttenkase kopen? x