Geflambeerde sinaasappel
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Rasp een helft van 1 sinaasappel met een rasp (niet het witte gedeelte). Schil beide sinaasappels en snijd ze in 4 dikke plakken.

2. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de sinaasappelrasp, basterdsuiker en een snufje kaneel toe en roer goed door.

3. Leg dan de sinaasappelplakken in de pan en bak ze zachtjes aan beide kanten 2 minuten. Zet het vuur uit en giet de grand marnier er bij en steek aan. Let op dat de afzuigkap niet aan staat en dat je niet verbrand. Het vuur dooft vanzelf.

4. Leg op ieder bord 2 plakken sinaasappel en een bolletje ijs en bestrooi met het amandelschaafsel.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Leuke recepten

Door: