Vruchtenpasteitjes met vanille-amandellaag
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 24Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de vulling:

  • Voor het deeg:

  • Voor de vanille-amandellaag:

Bereidingswijze

1. Voor de vulling: Meng het mincemeat met 100 ml whisky en laat dit 30 minuten staan zodat de whisky in het fruit kan trekken.

2. Voor het deeg: Doe boter, bloem, zout en suiker in een kom en kneed dit door tot het op grove broodkruimels lijkt. Voeg de eidooier en room toe en meng kort door tot het deeg een bal vormt. Wikkel in huishoudfolie en leg 1 uur in de koelkast.

3. Om de vanille-amandellaag te maken: Klop met een mixer de boter en poedersuiker samen (paar minuten). Mix de bloem, gemalen amandelen en vanillezaadjes erdoor. Klop de eieren er voorzichtig door en mix dan nog 4-5 minuten tot het mengsel licht en luchtig is.

4. Verwarm de oven voor op 190 C. Bestuif twee muffinbakvormen met 12 vormpjes met bloem.

5. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van 2 mm. Gebruik een koeksteker van 8cm doorsnee of de rand van een glas om de deegcirkels uit te steken waarmee je de vormpjes bekleed.

6.Lepel een theelepel van de vulling in elk pasteitje. Schep dan wat (iets minder dan een theelepel) van het amandeldeeg op de vulling. Wees niet te scheutig, het deeg spreidt nog uit tijdens het bakken, maar probeer wel alles te bedekken zodat de vulling er niet uit bubbelt.

7.Bak de pasteitjes 12-15 minuten, tot ze lichtbruin zijn aan de bovenkant. Laat ze een paar minuten afkoelen en leg ze dan op een rooster om verder af te koelen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag