Chelsea buns
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 50 - Tijd
  • 19Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    voor het deeg:

  • voor de vulling:

  • voor het glazuur en de garnering:

Bereidingswijze

1. Meng voor het deeg in een kom de bloem met de suiker, gist en het zout.
2. Voeg de boter toe en kneed tot alles gemengd is.
3. Voeg dan de melk en het losgeklopte ei toe en meng alles met de hand of met een mes.
4. Kneed het deeg ongeveer 10 min. op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het glad en elastisch is.
5. Doe het deeg in een kom, dek af en laat ± 1 uur rijzen op een warme plek.
6. Het deeg moet in volume verdubbelen.
7. Verwarm voor de vulling de boter en suiker op laag vuur tot de boter gesmolten is.
8. Schep er de krenten en geraspte appel door.
9. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in met boter.
10. Rol het deeg licht uit tot een rechthoek van 30×23 cm.
11. Spreid er de vulling over uit tot op 2 cm van de rand.
12. Rol het deeg in de lengte op en knijp de rand dicht.
13. Snijd de rol in 9 plakken van 4 cm dik. Leg ze in de vorm.
14. Dek de vorm af en laat opnieuw ongeveer 1 uur op een warme plek rijzen tot de bolletjes in volume verdubbeld zijn.
15. Verwarm de oven voor op 180°C.
16. Bak de Chelsea buns 15-20 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
17. Verhit voor het glazuur in een pan op laag vuur 3 el van de suiker met 2 el water tot de suiker gesmolten is.
18. Roer de rest van de suiker om met de kaneel.
19. Bestrijk de gare bolletjes met het glazuur en bestuif ze tot slot met het suiker-kaneelmengsel.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Margriet

Door: