Meringues met noten en kaneel
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de eiwitten met de suiker in een kom en zet de kom op een pannetje met zachtjes kokend water (au bain marie).
3. Verhit dit tot het ongeveer 40 graden is en de suikers zijn opgelost.
4. Dit duurt ongeveere 10 minuten.
5. Giet het mengsel dan in een kom en mix het met een elektrische mixer.
6. Mix op hoge snelheid voor ongeveer 8 minuten tot het is afgekoeld.
7. Strooi de kaneel over de meringue en spatel het er voorzichtig doorheen.
8. Maak met behulp van twee lepels flinke bollen schuim op de bakplaat.
9. Zorg ervoor dat er nog genoeg ruimte tussen de meringues zit, want ze zullen nog groter worden.
10. Bestrooi ze met de gehakte noten.
11. Zet ze in de oven en laat ze in ongeveer 2 uur uitdrogen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: