Sesam-dadel koekjes
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de boter, treacle en suiker in een kom tot het romig is.
3. Voeg de eidooier toe en meng het goed door.
4. Roer de bloem, baksoda, bakpoeder en specerijen erdoor tot een glad mengsel onstaat.
5. Voeg als laatste de fijngehakte dadels toe en roer alles goed door.
6. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het een half uurtje in de koelkast opstijven.
7. Verdeel het deeg in balletjes ongeveer ten grootte van een walnoot.
8. Strooi de sesamzaadjes op een bord en plet de deegballetjes in de sesamzaadjes.
9. Als het goed is krijg je koekjes van 3-4 cm, niet meer dan 1 cm dik. Zorg dat ze mooi bedekt zijn met sesamzaadjes.
10. Leg ze op de bakplaat en bak ze voor 15-20 minuten. Laat ze op een rek afkoelen.

Variatietips:
De meeste ingrediënten zijn vervangbaar door dingen die je zelf lekker vindt of in huis hebt. Bijvoorbeeld de dadels voor ander gedroogd fruit zoals vijgen of abrikozen, de sesamzaadjes door maanzaadjes of havervlokken en de gember voor kaneel.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: