Sneeuwkoekjes
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Mix de boter en 40 gram van de poedersuiker tot het licht en luchtig is.
2. Voeg de limoenrasp, sap en vanille toe en mix ook dit tot het licht en luchtig is.
3. Zeef de bloem, maizena en zout erbij en meng het kort door totdat je een samenhanged deeg hebt.
4. Verdeel het deeg in tweeën en rol er twee pillen van met een diameter van ongeveer drie cm.
5. Het deeg is superzacht en kleverig en het is het makkelijkst als je het deeg eerst in folie legt en vervolgens in het folie tot twee pillen vormt. Dan plakt het niet zo.
6. Laat deze minstens een uur in de koelkast opstijven.
7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
8. Snijd de pillen in plakjes van ongeveer een halve cm.
9. Leg deze op de bakplaat en zorg ervoor dat er een paar cm ruimte tussen de koekjes blijft.
10. Bak ze 13 minuten.
11. Laat de koekjes als ze uit de oven komen 10 minuten afkoelen. Doe de overige poedersuiker in een kom en haal de koekjes voorzichtig door de suiker zodat ze met een dun laagje bedekt worden.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: