Kerstkransjes
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. De boter in kleine stukjes snijden en in een kom doen.
2. Doe de bloem, suiker en een snufje zout en een half ei (eerst even klutsen en dan de helft erbij gieten) bij de boter en kneden maar! Doorgaan tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
3. Doe de deegbal in huishoudfolie en leg de deegbal ongeveer 30 minuten in de koelkast.
4. De oven vast laten voorverwarmen op 150 graden.
5. Als het deeg lekker koel is een beetje bloem op je aanrechtblad strooien en de bal uitrollen met deegroller tot je een plak hebt van ongeveer 5 mm dikte.
6. Nu steek je de koekjes uit met speciale uitstekers of met een glas. Het gat in het midden maak je met de appelboor.
7. Leg de koekjes nu op de bakplaat (ovenpapier eerst op de bakplaat leggen).
8. Bestrijk de koekjes met een bakkwastje met de rest van ei.
9. Bestrooi de koekjes met het amandelschaafsel of met de parelsuiker (of allebei!).
10. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten lichtbruin (midden van de oven).
11. Nog heel even laten afkoelen op een rooster en smullen maar



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Recept koekjes bakken

Door: