Bisschopswijn
(2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Vul een pan met het sinaasappelsap, de kaneelstokjes, het vanillestokje en de kruidnagels.
2. Zet het vuur hoog tot het mengsel bijna kookt.
3. Voeg dan de cognac en de bessenjenever toe, en suiker naar smaak.
4. Laat het geheel zachtjes pruttelen (niet laten koken!).
5. Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.
6. Zeef vervolgens de drank in een grotere pan.
7. Voeg de wijn toe en verwarm het geheel op een laag vuur.
8. Schenk de bisschopswijn in glazen met een oor.
9. Strooi wat kaneel over de drank.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Sinterklaas recepten

Door: