Zelf amandelspijs maken
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 500Aantal personen
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de amandelen en suiker in een amandelmolen of andere maler (bijvoorbeeld een oude koffiemolen, dat werkt echt heel goed) en maal het geheel tot een zeer fijne poeder-consistentie. Je kunt ook kant en klare amandelpoeder kopen in sommige winkels, dit bespaart je de moeite van het malen, maar is gemiddeld nog prijziger dan hele amandelen kopen.
2. Voeg nu de citroenrasp en wat water toe tot je een gladde maar stevige pasta hebt, niet te nat en niet te droog.
3. Wikkel in folie en leg in de koelkast. De spijs moet namelijk een beetje ‘rijpen’, suiker en amandelmeel moeten zich goed vermengen. Niet onmiddellijk gebruiken dus, maar laat het rustig een week of zo in de koelkast liggen, daar wordt het alleen maar beter van, al is het de volgende dag zeker ook bruikbaar.
4. Voordat je de spijs verder verwerkt in brood of taart, kneed je er een eidooier door. De spijs wordt hierdoor soepeler en makkelijker om mee te werken. Het toevoegen van het eigeel op het laatste moment is om voor de hand liggende redenen van versheid!



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Trifles

Door: