Pindakaas koekjes
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 30Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snij de koude boter in blokjes en voeg deze samen met de pindakaas in een kom.
2. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij de boter.
3. Voeg de chocolate chips toe. Als je dit niet kunt vinden, hak je gewoon 75 gr pure chocolade in stukjes.
4. Hak de pinda’s in stukken en voeg deze bij de massa.
5. Voeg de suiker en het zout toe en kneed het geheel tot een deeg.
6. Voeg lepel bij lepel het water toe. Als het te droog is voeg je nog een extra lepel water toe. Als het deeg al vrij nat is, voeg je geen water toe.
7. Laat het deeg vervolgens een half uurtje rusten in de koelkast.
8. Verwarm de oven voor op 170 graden.
9. Maak balletjes ter grootte van een € 2 euro munt en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
10. Bak de pindakaas koekjes in ongeveer 20 minuten af!



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Uit Pauline's keuken

Door: