Rendier marshmallow pops
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Smelt wat chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en trek met de chocolade het patroon van het gewei over. Maak de onderkant van de geweien iets langer dan op het plaatje staat aangegeven. Nadat je een paar geweien hebt gemaakt voorzie je die vast van glitters. Ze blijven niet meer goed zitten als je chocolade eenmaal gedroogd is. Doop een kwastje in je glitters en tik deze er weer van af boven de chocolade geweien. Ga zo door tot je genoeg geweien hebt gemaakt. Maak altijd wat extra mocht er onverhoopt toch eentje breken.
2. Terwijl je geweien liggen te drogen kun je vast de ogen voor onze rendieren voorbereiden. Rol de witte fondant uit en maak met een klein rond uitstekertje een impressie in de fondant. Steek ze nog niet uit, het is gemakkelijker om de pupillen te tekenen als de ogen nog niet uitgestoken zijn. Zijn alle pupillen getekend? Steek dan de oogjes uit.
3. Tijd om de marshmallows vast op stokjes te zetten. Hou de marshmallow een beetje schuin (zo komt het hoofdje uiteindelijk ook te staan), prik hier een gaatje in en steek daarna het stokje er in. Gebruik iets met een scherp puntje om het gaatje te prikken, als je gelijk het stokje erin steekt vervorm je je marshmallow omdat hij van binnen zo plakkerig is.
4. Als de geweitjes droog zijn en je verder alles klaar hebt liggen kunnen de de marshmallows in de chocolade gaan dippen. Door met het stokje te draaien en op de rand van je bakje te tikken verwijder je de overtollige chocolade. Nu de chocolade nog redelijk zacht is plakken we gelijk alle deco’s vast, wel zo makkelijk. Begin met het hartje als neus en daarna de ogen.
5. Het gewei is iets lastiger te bevestigen omdat het vrij breekbaar is.Wat voor mij makkelijk werkte was dit: leg de geweien op het bakpapier en leg hier voorzichtig de marshmallow met chocola bovenop. Heel even laten rusten en weer van het bakpapier afhalen. Je gewei zit nu vast en je kunt het rendier laten drogen in een houdertje.Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)Bron: laura's backery

Door: ReceptenVandaag