1. Alle grondstoffen mengen (op de basterdsuiker en botercreme na). Deeg vormen en 10 minuten kneden.
2. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen. Hier 4 rollen van maken. Elke rol in 10 stukken verdelen (40 stukken). De stukjes deeg tot bolletjes maken. Deze even plat drukken tot 7 cm rond.
3. De bakplaat met een theedoek beleggen. Bloem over de theedoek strooien. Platte bollen op de theedoek leggen. Op de theedoek 45 minuten laten rijzen.
4. Bakken in olie van 180°C. Met de bovenzijde eerst in de olie laten glijden. Na 4 minuten omdraaien, door er met de schuimspaan even op te drukken. Dan nog 3 minuten op de andere zijde. In een vergiet laten uitlekken. Door de basterdsuiker rollen. Vullen met botercreme. Bestrooien met poedersuiker.
Beoordeel het recept:
Bron: mijn receptenboek
Door: ReceptenVandaag