Banketstaaf
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 6Aantal personen
  • 20 - Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Verkruimel de amandelspijs en meng met de kruidnagel, kardemom, helft van de eidooier en het citroenrasp. Vorm een rol van 36 cm lang, die precies in het bladerdeeg past.
2. Bestrijk het bladerdeeg met water. Leg de rol amandelspijs in het midden. Vouw het deeg om de spijs en laat een beetje overlappen. Duw de naad dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw dicht. Leg de banketstaaf met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de amandelen op de banketstaaf.
3. Klop de rest van de eidooier los met een vork. Bestrijk de staaf ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: albert heijn

Door: