Gemberkoek-cadeautjes
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • 8 - 30 - Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, suiker, gemberpoeder, bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Meng met uw vingertoppen de boter erdoor totdat een kruimelig mengsel ontstaat. Roer de eidooier en honing erdoor. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
2. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van een 1/2 cm dik. Snijd er vierkante en rechthoekige vormpjes uit en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
3. Bak in het midden van de oven in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen. Versier de koekjes door er met de schrijfstiften linten en strikken op te tekenen.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: albert heijn

Door: