3 x canape
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 21Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

  • 7 canape’s met zalm:
    2 eetl roomkaas naturel
    1 eetl creme fraiche
    Paar sprietjes verse bieslook
    Peper en zout
    Ongeveer 50 gr gerookte zalm
    Dille voor garnering
    7 canape’s met peer:
    1 peer
    75 gr blue brie (of gewone brie)
    2 plakjes parmaham
    7 canape’s met artisjokmousse:
    1 blik artisjokken
    Paar takjes verse peterselie
    ½ eetl olijfolie
    Peper en zout
    ½ eetlk citroensap
    2 eetl kleine garnaaltjes

Bereidingswijze

1. brood:
Leg de sneetjes op een bakrooster of bakplaat en rooster ze een minuut of 5 op 180 graden krokant. Als je afbak stokbrood gebruikt hoef je deze niet van te voren af te bakken maar deze kun je direct in sneetjes snijden en in de oven bakken.
2. 7 canape’s met zalm:
Roer de roomkaas met de creme fraiche door elkaar. Hak de bieslook heel fijn en meng samen met wat peper en zout door het witte mengsel. Smeer de krokante sneetjes brood met wat van het roomkaasmengsel. Snijd de zalm in repen en drapeer deze mooi over de canape’s. Garneer met wat verse dille of met wat bieslook.
3. 7 canape’s met peer:
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en wikkel een dun reepje parmaham er om heen. Snijd de brie in stukken en leg deze op de geroosterde broodjes. Leg het partje peer met parmaham er boven op.
4. Laat de artisjokken uitlekken en doe deze samen met een klein beetje olijfolie, citroensap en een takje peterselie in een keukenmachine en pureer deze fijn. Breng het mengsel op smaak met wat peper en zout. Schep wat van het mengsel op de broodjes. Je kunt het er ook mooi opspuiten met een spuitzak. Leg wat garnaaltjes er op en garneer met wat verse peterselie. Waarschijnlijk heb je nog wat artisjokmousse over, deze smaakt de volgende dag ook heerlijk op een boterham.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: leuke recepten

Door: