Gepocheerde eitjes in witte wijn
(3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm in een grote pan op middelhoog vuur de wijn met het water, de sjalotjes, laurierblaadje, tijm en zout. Laat vijf minuutjes koken en zet het vuur wat zachter.
2. Maak een draaikolkje met een lepel en pocheer de eitjes in ongeveer vijf minuutjes.
3. Haal de eieren met een draadspaan uit de pan en leg apart. Kook het vocht in tot je ongeveer de helft over hebt en zeef boven een kleine sauspan.
4. Meng de bloem met de boter tot een soort pasta en voeg toe aan het mengsel. Blijf roeren tot je een egale saus hebt en voeg indien nodig een snufje zout toe.
5. Serveer de eitjes op een sneetje (geroosterd) brood met wat avocado, een klein beetje saus en fijn gesneden bieslook.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: culy

Door: