paaskuipje met vanille-citrusmousse en chocolade
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • OverigeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snijd de schil van de citroen in flinterdunne reepjes. Kook het citroensap met deze schilletjes, 2 zakjes vanillesuiker en de poedersuiker 5 minuten en laat het geheel afkoelen.
2. Bestrijk de vellen filodeeg met vloeibare margarine. Kreukel ze in elkaar tot een soort nestje en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi ze met de rest van de vanillesuiker.
3. Bak ze in een voorverwarmde oven (180°C) in ongeveer 5-8 minuten bruin en laat afkoelen.
4. Schep de citroenschilletjes uit het vanille-citrusvocht. Klop de yoghurt met het vanille-citrusvocht, de slagroom en de slagroomversteviger tot een dikke mousse.
5. Schep deze in het midden van de ‘filodeegnestjes’.
6. Garneer met de citroenmelisse, chocolade-eitjes en citroenschilletjes.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: jumbo supermarkten

Door: