1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. In een grote kom boter en suiker romig opkloppen.
3. Ei, vanille en amandelextract toevoegen en goed mixen.
4. In een middelgrote kom bloem, baksoda en wijnsteen vermengen. Met de botermix vermengen.
5. Het deeg in drie porties verdelen en elke portie tot een bal kneden.
6. 1 bal tegelijk bewerken. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak tot gewenste dikte uitrollen.
7. Voor elk hartvormig koekje, 2 hartjes van 7 cm uitsnijden. Telkens het midden van de helft van de hartjes uitsnijden met een hartvormige koeksteker van 4,5 cm.
8. Elk koekje apart op een niet-ingevette bakplaat leggen met een tussenruimte van 3-5 cm.
9. Bak de koekjes 7-8 minuten (voor biscuitjes van 6 mm dik) in de voorverwarmde oven. Op een metalen rooster helemaal laten afkoelen.
10. Vul de biscuitjes met aardbeien- of frambozenjam: een laag jam op het onderste biscuitje smeren en vervolgens het andere biscuitje (met uitgesneden hart) erop leggen.
TIP! Je kunt de biscuitjes ook besmeren met de roze Valentijnsglazuur of voor de kleinere, uitgesneden hartjes.
Beoordeel het recept:
Bron: Yunomi
Door: ReceptenVandaag